Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Nagrywanie Pytania

Scobany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc wszystkim mam nadzieje ze jest to dobry dział na moje pytania.

Bowiem chce zaczac nagrywac z mt2 i innych gier na youtube. Chce zeby nie wygladalo to amatorsko wiec mam kilka pytan na ktore ktos z was mysle ze moze udzielic mi odpowiedzi.

1. Jaki kupic mikrofon do nagrywania? (ograniczenie do 100zl) Czy taki ze sluchawkami i mikrofonem razem czy osobny np. pojemnosciowy, dynamiczny. Najlepiej jesli ktos uzasadni dlaczego taki mike a nie inny. Mile widziane podrzucenie nazw.

2. Jak konwerterowac filmik czy odrazu po nagraniu i taki filmik wrzucac do vegasa pro czy poprostu w vegasie. Nagrywam Bandicamem i jak renderuje filmik np. 15-20 minut  trwa to baardzo dlugo.

Opublikowano

Cześć.

Mikrofonu dobrego za 100 zł nie znajdziesz.  Jeśli chcesz ogarnięty mikrofon minimum 300 zł lecz proponuje http://creative.strefamarek.allegro.pl/sluchawki-creative-fatal1ty-gaming-hs-800-mikrofon.html. Sam posiadam bardzo dobry dzwięk  mikrofon bez szumów i innych dupereli. Na sam początek takie coś Ci wystarczy.

Z drugim pytaniem Ci pomogę bo nie mam pojęcia. ~/edit wiem że takie coś trwa długo..

Opublikowano

A mi wystarczył mikrofon wbudowany w laptopa. Zero szumów, dźwięk ładny i przejrzysty.

A co do drugiego pytania, to...

najlepiej nagraj, posklejaj i wrzuć do Camtastia Studio 8 (najlepszy program dla początkujących) i tam również renderujesz. Długość tego procesu zależy wyłącznie od Twojego procesora ;-)

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano

zjebani jesteście kompletnie? 300 zł na mikrofon na początek? i to do nagrywania jakiegoś gównianego metina pewnie w 240p? ja mam mikro za 15zł i super jakość, niewiele gorsza od tego waszego profesjonalnego kupska za kilkaset złotych więc pozdrawiam serdecznie.

zalman zm-mic1 polecam.

Opublikowano

Czesc wszystkim mam nadzieje ze jest to dobry dział na moje pytania.

Bowiem chce zaczac nagrywac z mt2 i innych gier na youtube. Chce zeby nie wygladalo to amatorsko wiec mam kilka pytan na ktore ktos z was mysle ze moze udzielic mi odpowiedzi.

1. Jaki kupic mikrofon do nagrywania? (ograniczenie do 100zl) Czy taki ze sluchawkami i mikrofonem razem czy osobny np. pojemnosciowy, dynamiczny. Najlepiej jesli ktos uzasadni dlaczego taki mike a nie inny. Mile widziane podrzucenie nazw.

2. Jak konwerterowac filmik czy odrazu po nagraniu i taki filmik wrzucac do vegasa pro czy poprostu w vegasie. Nagrywam Bandicatem i jak renderuje filmik np. 15-20 minut  trwa to baardzo dlugo.

Jak wyżej, dobrego mikrofonu nie znajdziesz za taką kwotę. :)

Co do drugiego, nie polecam Ci "bandicata" ( Bandicam to się nazywa ) bo psuje jakość strasznie. Wrzucasz do Vegasa, obrabiasz go i w ogóle a później renderujesz. 15-20 minut to BAARDZO długo? Dobrze edytowany, doprawiony filmik nawet 5-10 minutowy, do 720p trwa nawet ponad pół godziny,  godzinę. :O

Opublikowano

Jak wyżej, dobrego mikrofonu nie znajdziesz za taką kwotę. :)

Co do drugiego, nie polecam Ci "bandicata" ( Bandicam to się nazywa ) bo psuje jakość strasznie. Wrzucasz do Vegasa, obrabiasz go i w ogóle a później renderujesz. 15-20 minut to BAARDZO długo? Dobrze edytowany, doprawiony filmik nawet 5-10 minutowy, do 720p trwa nawet ponad pół godziny,  godzinę. :O

Jaki program lepszy od bandicata? Mam jeszcze frapsa tylko on troche ciemniej nagrywa ale jakosc dobra jest (tylko plik wiecej zajmuje).

Opublikowano

Mikrofon za 15-20 zł Zalman ZM mic1.

Po nagraniu filmiku, wrzucasz to do Sony Vegasa i  dodajesz jakieś intro, jeżeli masz, cięcia itp.Na koniec renderujesz.Z programów do nagrywania mogę polecić także !Action, z tym że on jest płatny.

Opublikowano

Jaki program lepszy od bandicata? Mam jeszcze frapsa tylko on troche ciemniej nagrywa ale jakosc dobra jest (tylko plik wiecej zajmuje).

Kilka razy nagrywałem BandiCAMem i jakość po wyrenderowaniu do 720p była pikselowata.

Wolę poświęcić więcej miejsca i czasu na lepszy film, np. z Frapsa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...